November 21, 2019

8 stappen om cyberbeveiliging te verbeteren

Oktober is de maand van de Europese cyberbeveiliging, waarbij organisaties overal op het continent extra stappen ondernemen om hun cyberbeveiliging te verbeteren. Er is dus geen beter moment om de risico's van uw bedrijf tot een minimum te beperken.

Weet u zeker dat uw bedrijf wordt beschermd tegen de dreigingen van cyberbeveiliging? Ongeveer 40% van de inbreuken op de beveiliging is het gevolg van nalatigheid van werknemers, waarbij menselijke fouten de hoofdoorzaak zijn van alle cyberaanvallen wereldwijd. Bescherm uw organisatie tegen de meeste cyberaanvallen met onze 8 stappen om cyberbeveiliging te verbeteren.

 

1. Zet een regime voor risicobeheer op

Beoordeel de risico's voor de elektronische gegevens en systemen van uw organisatie in dezelfde daadkracht als u zou doen bij juridische, financiële of operationele risico's. Om dit te realiseren, is het belangrijk om binnen uw bedrijf een regime voor risicobeheer op te zetten. Managers in bedrijven worden aangespoord betere menselijke firewalls te bouwen naarmate incidenten met cybercriminaliteit blijven stijgen. Beveiligingsexperts identificeren mensen als de grootste doelen, en de zwakste schakels, in de cyberbeveiligingsketen van bedrijven. Breid uw regime voor risicoanalyse uit met ook de papieren documenten met vertrouwelijke informatie die uw organisatie binnenkomen en verlaten, om ervoor te zorgen dat u beschermd bent in zowel cyber- als niet-cyberruimtes.

 

2. Netwerkbeveiliging

Bescherm uw netwerken tegen cyberaanvallen. Verdedig uw netwerk en filter ongeautoriseerde toegang en schadelijke inhoud uit. Cruciale beveiligingssoftware bestaat uit firewall- en antivirusprogramma's. Vertrouw bovendien nooit ongevraagde e-mails en sms-berichten. Klik nooit op een link, afbeelding of video die is ontvangen van een onbekende afzender. Controleer of e-mails echt zijn: de alarmbellen moeten afgaan wanneer sprake is van spelfouten, slechte grammatica, vreemde formuleringen en dringende verzoeken om geld of actie.

 

3. Gebruik sterke wachtwoorden

Sterke wachtwoorden gebruiken acht tekens of meer en bevatten een combinatie van HOOFDLETTERS en kleine letters, cijfers en symbolen. Bewaar wachtwoorden op een veilige plaats en gebruik niet dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts. Wijzig de wachtwoorden elke drie maanden. Zorg er tegelijkertijd wel voor dat u de inloggegevens niet zo vaak hoeft te wijzigen dat uw gebruikers aan wachtwoordmoeheid lijden en genoegen nemen met variaties op hetzelfde thema. Pas op voor het achterlaten van wachtwoorden op post-it notitieblaadjes die iedereen op kantoor kan zien! Hulpprogramma's voor wachtwoordbeheer helpen u unieke, veilige wachtwoorden te gebruiken voor elke website die u nodig hebt en houden deze ook automatisch voor u bij.

 

4. Vermijd het gebruik van openbare Wi-Fi

Cybercriminelen creëren netwerken die eruitzien als gratis internet, waarmee ze elke beweging kunnen volgen, inclusief de wachtwoorden en accountgegevens die u invult wanneer uw computer netwerkverbinding heeft. Houd uw informatie veilig door nooit online betalingen te doen, geen vertrouwelijke informatie te verzenden of belangrijke accountwachtwoorden in te vullen bij het gebruik van openbare Wi-Fi.

 

5. Deel minder op sociale media

Houd uw persoonlijke gegevens veilig op sociale media. Cybercriminelen kunnen uw vertrouwelijke informatie vaak met slechts een paar datapunten verkrijgen, dus hoe minder u openbaar deelt, hoe beter! Als u bijvoorbeeld de naam van uw huisdier of de meisjesnaam van uw moeder vermeldt, kunt u de antwoorden op twee veelvoorkomende beveiligingsvragen blootleggen. Denk in ieder geval twee keer na voordat u persoonlijke informatie deelt, zoals uw naam, thuisadres, telefoonnummer en e-mailadres.

 

6. Gebruikerseducatie en bewustwording

Stel een beveiligingsbeleid voor gebruikers op voor acceptabel en veilig gebruik van uw systemen en voorzie in permanente training voor bewustwording van cyberbeveiliging. Werknemers moeten weten hoe ze verdachte e-mails of links kunnen identificeren en moeten op hun hoede zijn voor welke websites ze bezoeken en welke applicaties en mobiele apps ze downloaden. Stimuleer medewerkers om alle cyberaanvallen te melden. Als u weet dat u bent aangevallen, kunt u het herstel efficiënt beheren. Het invoeren van een beleid voor opgeruimde werkplekken zal de handhaving van cyberbeveiliging ook ten goede komen, door het risico dat wachtwoorden en andere gevoelige informatie achteloos op kantoor rondslingeren, te verkleinen.

 

7. Maak gebruik van professionele diensten voor het vernietigen van harde schijven en andere gegevensdragers

Bewaar geen computers en verzamel geen digitale gegevens. Houd digitale gegevens gearchiveerd en actueel en maak bestanden regelmatig leeg. Laat oude of ongebruikte harde schijven binnen uw bedrijf veilig vernietigen. De professionele diensten van Shred-it voor het fysiek vernietigen van harde schijven zorgen ervoor dat uw vertrouwelijke informatie vertrouwelijk blijft. Om uw bedrijf nog verder te beschermen, past u een ‘Shred-it All’-beleid toe om de documentverwerking te vereenvoudigen, de naleving van de wetgeving te verbeteren en het veilig recyclen binnen uw bedrijf nog veiliger te maken.

 

8. Bescherm smartphones en andere apparaten

Bedrijven zijn steeds afhankelijker van mobiele technologie. Maar mobiele telefoons en andere apparaten zijn belangrijke doelen en kunnen de zwakke schakel van uw bedrijf zijn. Wees altijd bewust van waar mobiele apparaten zijn, laat ze nooit onbeheerd achter en zorg ervoor dat u wachtwoordbeveiliging inschakelt. Houd uw mobiele applicaties en besturingssystemen up-to-date en zorg dat verloren of gestolen apparaten kunnen worden gevolgd, vergrendeld en dat de gegevens erin kunnen worden gewist.

 

Bescherm uw bedrijf met Shred-it

Neem contact op voor een gratis offerte en een onderzoek naar gegevensbeveiliging voor meer informatie over hoe we uw papieren documenten, harde schijven en vertrouwelijke gegevens kunnen beschermen.