Hoe harde schijven veilig weg te gooien voordat ze worden gerecycled

Het werven van nieuwe medewerkers is een mooie kans om vers talent en nieuw inzicht in het bedrijf binnen te halen. Met een personeelsverloop van gemiddeld 15% per jaar is het echter belangrijk dat bedrijven leren hoe ze harde schijven en andere kantoorelektronica die door oude werknemers wordt gebruikt, veilig kunnen weggooien. (1) Dit zal op zijn beurt helpen om de kans op een datalek te verminderen als gevolg van een gebrek aan gegevensbeveiliging bij het weggooien van apparaten.

Gegevens beschermen wanneer een werknemer vertrekt

Werknemers zullen uw bedrijf uiteindelijk verlaten. Wat de omstandigheden ook zijn, u moet ervoor zorgen dat vertrouwelijke en commercieel gevoelige bedrijfsgegevens worden beschermd. Dit kan op de volgende manieren:

  • Wachtwoorden bedrijfsbreed wijzigen
  • Gegevens versleutelen
  • Geheimhoudingsovereenkomsten (NDA's)

Het is belangrijk om het bovenstaande te overwegen als onderdeel van uw gegevensbeveiligings- en werknemersuitstapprocessen. Als u dit niet doet, kan dit betekenen dat eerdere werknemers toegang houden tot uw gegevens, wat een datalek kan veroorzaken, inclusief die in verband met GDPR-voorschriften die aanzienlijke boetes kunnen opleveren.

Hoewel we kunnen denken aan een 'hacker' die de meerderheid van de datalekken veroorzaakt, kunnen het ex-werknemers zijn die verantwoordelijk zijn voor bedrijfsgegevensinbreuken. (2) In feite heeft 36 % van de voormalige werknemers volledige toegang tot bedrijfsgegevens en -systemen behouden nadat zij zijn vertrokken en een op de tien van die werknemers heeft actief toegang tot de systemen van hun ex-werkgever. (3)

Met deze statistieken in gedachten moeten bedrijven er een prioriteit van maken om gegevensbeveiliging te waarborgen. 

Een andere essentiële stap is om de oude kantoorapparaten van werknemers op de juiste manier te verwijderen en te vernietigen wanneer ze het bedrijf verlaten. Denk hierbij aan harde schijven, laptops en tablets. 

Dus gooit u harde schijven veilig en beveiligd weg? Shred-it's Hard Drive Destruction Service kan helpen.

Hoe harde schijven veilig te verwijderen

Wanneer een werknemer vertrekt of een apparaat verouderd raakt, zullen veel bedrijven vervallen in de routine van het eenvoudig wissen of verwijderen van de gegevens van een oude harde schijf voordat ze worden weggegooid. Dit is echter geen veilige methode en als het apparaat vervolgens intact wordt gerecycled, bestaat het potentieel dat het apparaat wordt opgehaald en tweedehands wordt verkocht.

Naar verluidt bevatten 3 van de 5 tweedehands harde schijven nog steeds de vertrouwelijke informatie van de vorige eigenaar. (4) Gegevens die in verkeerde handen vallen, kunnen ernstige gevolgen hebben, zoals boetes en verloren klantloyaliteit en vertrouwen.

Zoals u kunt zien, kunnen uw oude harde schijven uw bedrijf letterlijk maken of breken. Het is dus erg belangrijk dat alle organisaties, zowel grote als kleine, weten hoe ze harde schijven veilig en beveiligd kunnen weggooien om de kans op een datalek te verkleinen.

Onze Hard Drives Destruction Service kan helpen om ervoor te zorgen dat gegevens niet langer van uw oude harde schijven kunnen worden opgehaald. Wist u dat om harde schijven correct en veilig weg te gooien, ze onherstelbaar moeten worden vernietigd? Als harde schijven nog steeds intact zijn wanneer ze worden weggegooid of gerecycled, kunnen de gegevens binnenin nog steeds worden opgehaald, alleen het volledig fysiek vernietigen van de schijf houdt uw gegevens privé. Dit minimaliseert de kans op een datalek aanzienlijk, wat betekent dat zelfs als een hacker toegang zou krijgen tot het fysieke apparaat, het niet in één stuk zou zijn en informatieherstel onmogelijk zou zijn.

Om verdere veiligheid te garanderen, maakt Shred-it gebruik van een veilige chain of custody op elk contactpunt, van onze vergrendelde consoles en vrachtwagens tot onze faciliteiten waar uw oude apparaten worden gerecycled door vertrouwde partners. We bieden ook een certificaat van vernietiging, zodat u zich veilig kunt voelen in de wetenschap dat uw oude apparaten volledig zijn vernietigd.

Lees meer over ons veilige verwijderingsproces voor harde schijven en hoe we aan de behoeften van uw organisatie kunnen voldoen. Neem vandaag nog contact op om te zien hoe onze services uw bedrijf, werknemers en klanten kunnen beschermen.

 

(1) https://www.monster.co.uk/advertise-a-job/resources/workforce-management-planning/employee-retention-strategies/what-is-the-ideal-employee-turnover-rate/

(2) https://www.cioinsight.com/security/ex-employees-still-cause-data-breaches/

(3) https://www.isdecisions.com/insider-threat-persona-study/

(4) https://www.comparitech.com/blog/information-security/hard-drives-contain-previous-owners-data/