Stappen om veilig en compliant te blijven in een hybride werkwereld

Na maanden van werken op afstand ziet de toekomst er voor veel organisaties hybride uit: een mix van werken op kantoor en thuis. Uit recent onderzoek van Microsoft, dat 30.000 werknemers over de hele wereld omvat, bleek dat 70% van de werknemers flexibele werkopties wil voortzetten en 66% van de besluitvormers overweegt fysieke ruimtes opnieuw in te richten om hybride werk beter te accommoderen. [1]

Ondanks de voordelen van dit flexibele model van werken, kan vrij verkeer tussen huis en kantoor en lakse beveiliging in thuiskantoren aanzienlijke informatiebeveiligingsrisico's met zich meebrengen. 

Uit een enquête in opdracht van Shred-it blijkt dat hoewel bijna negen op de 10 (88 procent) thuiswerkers in het Verenigd Koninkrijk zeiden dat ze met vertrouwelijke papieren te maken hebben, maar liefst een op de vier (24 procent) aangaf dat ze niet altijd hun werkplekbeleid volgen om vertrouwelijke informatie te vernietigen wanneer ze vanuit huis werken. [2]

Uit de enquête bleek ook verwarring over wie voornamelijk verantwoordelijk is voor het vernietigen en recyclen van papier en harde schijven bij het werken op afstand. Van de 1.000 ondervraagde thuiswerkers zei 43 procent dat het de verantwoordelijkheid van hun werkgever was en 45 procent zei dat het van hen was.

Als reactie hierop moeten werkgevers hybride werkteams blijven uitrusten met regelmatige updates, educatie en bescherming tegen fysieke en online gegevensbedreigingen.  Het soort bedreigingen dat een grote impact kan hebben op de reputatie en winst van een bedrijf.

Het is tijd om ongewenste hybride-gewoonten te vernietigen en veiligere manieren van werken te introduceren. 

Wij zijn er om u te helpen! Lees verder om enkele eenvoudige stappen te ontdekken die het thuis- en kantoorwerkteam kan nemen om gegevens veilig te houden en uw bedrijf compliant te houden terwijl u in een flexibelere hybride wereld werkt.

1. Home to Office

Controleer voordat u naar kantoor pendelt of uw apparaten en fysieke documenten veilig zijn. Laptops, USB's of het rapport dat u voor een vergadering hebt afgedrukt, worden gemakkelijk in de trein achtergelaten of worden een doelwit voor criminelen als ze in de auto worden achtergelaten. Bewust zijn van alles wat in uw bezit is, kan helpen om ze uit de klauwen van gegevensdieven te houden, die altijd op zoek zijn naar hun volgende kans op gegevensgoudmijn.

2. Op kantoor

Voor veel mensen is terug op kantoor een kans om bij te praten met collega's en te genieten van meer samenwerking. Voor opportunisten is het de kans om alle gevoelige informatie te stelen die in het volle zicht blijft liggen. Val niet terug in oude gewoonten en zorg ervoor dat u documenten en verwijderbare apparaten beveiligt telkens wanneer u uw bureau verlaat.

3. Volg een Clean Desk-beleid

Ongeacht of u het woon-werkverkeer van kantoor naar huis maakt, of van de keuken naar de woonkamer, maak er weer een gewoonte van om een clean desk beleid kan enorm helpen om naleving en bescherming van vertrouwelijke informatie te waarborgen. Gooi post-it-notities veilig weg, zorg ervoor dat verwijderbare media of notitieblokken zijn opgeborgen en controleer nogmaals of uw bureau aan het einde van elke dag vrij is.

4. Onderwijs en bewustmaking op het gebied van cyberbeveiliging

Sinds COVID-19 hebben slechte acteurs hun criminele cyberaanvallen voortgezet en dat zal alleen maar doorgaan als werknemers zich tussen kantoor- en thuisomgevingen verplaatsen. Het kunnen identificeren van verdachte e-mails, het gebruik van veilige wachtwoorden en het beperken van eventuele risico's kan een gigantische stap zijn om uw verdediging tegen online bedreigingen te versterken.

5. Shred-it All Beleid

Introduceer een Shred-it all-beleid om alle documenten die niet langer nodig zijn veilig te vernietigen, veilig in de wetenschap dat alle documenten veilig worden versnipperd en gerecycled. Dit elimineert de noodzaak voor werknemers om te beslissen wat wel of niet vertrouwelijk is en vermindert het risico op menselijke fouten - meer dan 40% van de datalekken vindt plaats als gevolg van nalatigheid van werknemers. [3]

6. Boek een eenmalige Shred-service

Na een lange tijd thuiswerken is de kans groot dat oude documenten zich hebben opgestapeld en vernietigd moeten worden. Evenzo, als hybride werknemers teruggaan naar kantoor, kan er een toestroom van documenten zijn die uw veilige shred-containers beginnen te vullen. Boek een eenmalige shred-service om kantoorruimte vrij te maken en de risico's op datalekken die gepaard gaan te verminderen.

7. Wees groen! Bespaar Co2!

Versnipperen en recyclen - broodnodige groene initiatieven op de werkplek, waaronder papierrecycling, kunnen in gevaar komen en niet volledig worden gerealiseerd wanneer mensen vanuit huis werken. Bijna een op de vijf (18 procent) van de mensen in de Shred-enquête zei dat ze versnipperde werkdocumenten niet recyclen wanneer ze thuis zijn en / of gewoon documenten in de prullenbak gooien.  

Door de veilige doorgang van papier van huis naar kantoor aan te moedigen of thuisophalingen te organiseren, kunt u ervoor zorgen dat documenten veilig worden versnipperd en gerecycled - waardoor u ongewenste risico's bespaart en onze planeet en uw eigen CO2-uitstoot beschermt.

Maak je klaar voor een hybride wereld van werken met Shred-it

Sectorgebaseerde compliance en GDPR betekent dat er een schat aan informatie is die dagelijks wordt verwerkt en opgeslagen. Er is nog nooit een beter moment geweest om na te denken over veilige gegevensbescherming.

Door bovenstaand advies in te bedden in de manier van werken van uw organisatie, bent u goed op weg om medewerkers te helpen veilig en compliant te blijven in een hybride wereld van werken. Neem vandaag nog contact op om te zien hoe onze services uw bedrijf kunnen ondersteunen om beschermd te blijven, ongeacht waar uw werknemers werken.

En voor al uw document- en harde schijfvernietigingsbehoeften is Shred-it een klik of telefoontje verwijderd om uw mensen, klanten en bedrijf te beschermen en u gemoedsrust te geven, zodat u zich kunt concentreren op de dagelijkse werking en het succes van uw organisatie.

 

[1] - Microsoft

[2] - Shred-it-enquête 2022 VK

[3] - Tech Republic