Juli 12, 2018

Richtlijnen voor recycling in de werkomgeving


Een systeem voor veilige recycling is een uitstekende manier om vertrouwelijke informatie te beschermen en uw streven naar duurzaamheid kracht bij te zetten.

Veilige recycling betekent dat papier en computerapparatuur worden gerecycled met het oog op duurzaamheid, maar niet ten koste van informatiebeveiliging. Papieren documenten, harde schijven (harddrives) en elektronische media die vertrouwelijke informatie bevatten, moeten veilig worden vernietigd als de informatie niet langer nodig is.

Zo zet u een succesvol en veilig recyclingprogramma op

Maak recycling deel van uw bedrijfscultuur

Tegenwoordig is het aan zowel bedrijven als personen om het milieu te beschermen. Zoek uit welke recyclingdiensten door uw gemeente worden aangeboden. Regel de juiste containers voor het verzamelen van materialen die gratis kunnen worden gerecycled, zoals plastic, blik en karton, en zet een veiliger programma op voor papier, harde schijven en elektronisch afval.

Verwijder open recyclingcontainers

Papier weggooien in een open recyclingcontainer is een beveiligingsrisico. Deze containers (zowel binnen als buiten) worden vaak onbeheerd gelaten. Los papier kan ook een risico vormen als het wordt vervoerd naar een recyclingfabriek en gesorteerd door niet-gescreend personeel.

Outsource het vernietigen van documenten

Werk samen met een betrouwbaar bedrijf voor documentvernietiging dat voorziet in gesloten containers voor de werkomgeving en een veilige bewakingsketen voor het legen en vervoeren van papieren documenten om op locatie of elders veilig te worden versnipperd. Het bedrijf moet krachtige cross-cut versnipperaars van industriële kwaliteit hebben en de confetti-achtige snippers vervolgens laten recyclen. Selecteer het bedrijf op basis van strenge veiligheids- en milieunormen.

Organiseer recyclingstations op kantoor

Een onderzoek dat 'best practices' voor recycling in de werkomgeving identificeerde, toonde aan dat eenvoudig toegankelijke recyclingstations op kantoor de kans op succesvolle deelname van personeel vergroten. Verwijder open recyclingbakken bij bureaus en organiseer in plaats daarvan op verschillende locaties op de werkplek recyclingstations met containers voor verschillende materialen. Er moeten gesloten containers aanwezig zijn voor papier, zodat er niets uit kan worden verwijderd wat veilig moet worden versnipperd. Het onderzoek toonde ook aan dat etiketten op containers en containers van verschillend formaat (kleine afvalcontainers in plaats van recyclingcontainers) het bewustzijn met betrekking tot recycling onder personeel kon vergroten. In het onderzoek was papier in de prullenbak afgenomen tot bijna nul.

Bescherm ook digitale documenten

Gebruik een allesomvattend documentbeheerproces om digitale vertrouwelijke informatie te identificeren en in te plannen voor vernietiging. Moedig medewerkers aan om hun harddrives en mobiele apparaten te beschermen. In plaats van oude apparatuur te bewaren of recyclen kan het beter worden vernietigd. Uw partner voor documentvernietiging hoort veilige vernietiging van harde schijven en elektronische media aan te bieden, en alle materialen moeten veilig worden gerecycled.

Implementeer een algemeen versnipperbeleid

Het risico dat fouten worden gemaakt met vertrouwelijke informatie of een foute beoordeling, wordt verminderd als het bedrijfsbeleid voorschrijft dat alle documenten moeten worden vernietigd als ze niet langer nodig zijn. Een algemeen beleid voor het versnipperen (Shred-it All beleid) van documenten kan veilige papierrecycling vereenvoudigen. 

Biedt voortdurende training

Alle medewerkers moeten zich bewust zijn van hun rol met betrekking tot duurzaamheid en informatiebeveiliging. Gebruik nieuwsbrieven en andere communicatie, hang posters en andere borden op. Deel ook de beloningen van recyclinginspanningen. Zo kunnen organisaties door middel van Shred-its veilige informatievernietiging één boom redden telkens als ze 2 beveiligde containers met papier vullen. 

Maak vandaag een start met het beschermen van uw bedrijf

Wilt u meer weten hoe wij u kunnen helpen bij het beschermen van uw vertrouwelijke papieren documentenarchief en harde schijven? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte en een gegevensbeveiligingsonderzoek.